Cookies

Denne side bruger tredjepartstjenester, der kræver dit samtykke.

Kun nødvendige
Gå til indhold

Lås accepterede kalkulationer

Lær hvordan du låser forkalkulationerne, når du accepterer et tilbud, så budgettet ikke bliver ændret ved en fejl.

Vores vidensbase er ny. Indholdet kan indeholde unøjagtigheder. Kontakt os ved spørgsmål.

Introduktion

Når du accepterer et tilbud eller en enkelt forkalkulation, kan du samtidig låse forkalkulationerne. Så bliver det aftalte budget ikke ændret ved en fejl, og efterkalkulationen har et fast grundlag at sammenligne med. Valget står nederst i vinduet Acceptér tilbud i boksen Forkalkulationer.


1. Valgmuligheder ved accept

Under Sæt lås på forkalkulationer vælger du én af tre muligheder:

Redigerbar

Alle sektioner kan stadig redigeres af alle brugere.

Delvist låst

Alle sektioner låses, men på linjeniveau kan man stadig ændre Leverandør, Indkøb og Kost.

Låst

Alle sektioner låses helt, så de ikke kan redigeres.

Bemærk: Kun administratorer kan låse kalkulationerne op igen. Låsen gælder de forkalkulationer, der bliver accepteret nu. Accepterer du hele tilbuddet, gælder den alle forkalkulationer, der ikke er accepteret endnu.


2. Sådan låser du ved accept

1. Start accepten

Klik på håndtrykket Acceptér tilbud ud for tilbuddet i tilbudslisten. Vil du kun acceptere én forkalkulation på et tilbud, der allerede er accepteret, skal du klikke på håndtrykket ud for den i trinnet Forkalkulation.

2. Udfyld vinduet

Kontrollér Projektdata, og vælg hvilke Filer der skal med.

3. Vælg lås

I boksen Forkalkulationer vælger du Redigerbar, Delvist låst eller Låst.

4. Acceptér

Klik på Acceptér tilbud eller Acceptér forkalkulation.

Sæt lås på forkalkulationer


3. Når kalkulationen er låst

I listen i trinnet Forkalkulation er en accepteret forkalkulation markeret med et flueben, og en låst forkalkulation har et lille hængelås-ikon ved titlen. Åbner du en låst forkalkulation, kan felterne ikke ændres, og knapperne til at tilføje, flytte og slette linjer er skjult.


4. Næste trin

Du kan også låse en enkelt forkalkulation eller låse den op igen bagefter. Læs hvordan under Sektionslåsning.


5. Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er Låst allerede valgt, når jeg accepterer?

  • Jeres virksomhed har valgt, at accepterede forkalkulationer altid låses. Det er en indstilling, som support sætter op.

Hvorfor får jeg beskeden "Kunne ikke opdatere accepteret tilbud"?

  • Når indstillingen er slået til, kan en accepteret forkalkulation slet ikke gemmes eller slettes. Det gælder også for administratorer. Kontakt support, hvis der er brug for en ændring.

Hvordan låser jeg en forkalkulation op igen?

  • En administrator kan åbne forkalkulationen, gå til fanen Info og vælge Redigerbar under Lås kalkulation.

Hvem kan vælge lås ved accept?

  • Alle, der må acceptere tilbud. Men det er kun administratorer, der kan ændre låsen bagefter.

Funktionen i Mobilplan

Læs om tilbudsmodulet i Mobilplan

Se hvad funktionen kan, og prøv Mobilplan gratis i 14 dage.

Har du brug for hjælp?

Vores konsulenter står klar til at guide dig videre.

Kontakt os